sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Soraa ja suojaputkea!

Maatyöt etenivät varsin vauhdikkaasti. Kaivurin kauha heilui aina, kun tontille poikkesin ja kivikasat hupenivat. Mies onnistui pitämään muutaman lomapäivän tähän väliin ja ne hän viettikin aamuvarhaisesta iltamyöhään tontilla.



Kunnallistekniikan kanaali tasoitettuna.

Viikonloppuna minäkin pääsin kärräämään hiekkaa kottikärryillä kanaalin pohjalle. Joo, tiedän, että tämä on tätä alkuhuumaa, mutta voi pojat, kun oli mukavaa päästä tekemään fyysistä työtä omalle raksalle! Saattaapi tuo into jossakin vaiheessa laantua, mutta otetaan nyt ilo irti! Vähemmän mukavaa puuhaa sitten olikin vesijohdon tunkeminen  suojaputkeen. Itselleni tuli yllätyksenä, miten raskas tuo vesijohto onkaan. Oikea tekniikka ja pieni hermolepo auttoi ja lopulta saimme suojaputken asennettua ilman valtavia vaikeuksia. Nyt kaikki tarvitttava, vesi- ja viemäriputket on asennettu kanaaliin. Maanantaina saimmekin jo todeta, että meille tulee tontille vesi!

Salaojaputket oli mies asentanut kaivurikuskin kanssa maanantaina. Sitten vain kippailtiin mursketta päälle ja tasoitettiin talon pohjaa, tähän tapaan:




Keskellä oleva letkuhässäkkä pitää sisällään mm. tuon iki-ihanan vesijohdon suojaputken.
 Siinä se nyt on, meidän talon paikka!

Tänään käytiin tasoittelemassa sorapatjaa vielä käsipelillä ja tarkistettiin laserilla, ettei suuria heittoja ole. Huomenna Perustavan sakki tulee pystyttämään muotteja ja tiistaina he valavatkin meille perustukset. Päädyimme siis valmisperustukseen ja Perustava voitti tarjouskilpailun. Tiistaina pitäisi teräsbetoniperustuksen olla valmiina!



























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti